Noveller og børnebøger, der er udgivet på Saxos forlag

Kære jer, der tager jer tiden til at kigge ind her!

Jeg har udgivet mine noveller, et par af mine børnebøger og nogle af mine digte. Novellerne og børnebøgerne har tidligere stået i deres fulde længde her på hjemmesiden ligesom digtene. Der er siden kommet flere noveller. Du kan nu se det hele på nedenstående links.
'Digtene' og 'Pinden, sneglen og bladet' står dog stadig her på siden, selvom de også er udgivet. 

Opdatering 24/7-15, OBS:

Jeg har udgivet nedenstående 4 novelle gysere (eller krimier) som e-bøger og har planer om at ud udgive dem samlet i papirformat. Muligvis skal bogen også indeholde mininovellerne: "De små underfundige". De kommer dog måske separat ud med flere og/eller andre. De to historier om Erika og Sebastian (det ene et juleeventyr) vil blive (efter planerne😉) udgivet som bog i papirformat.

"Hannas verden" skal redigeres og er slettet som e-bog, og "De små sjove" er også slettet og skal ud.

Digtene er muligvis for få til at blive udgivet på tryk.

"Pinden, sneglen og bladet" er for de helt små. Den står her på hjemmesiden (er også som e-bog). Jeg er ikke sikker på, hvordan den evt. kan udgives på tryk.   

Undervejs har jeg en børnehistorie og en roman, hvis fremtid jeg ikke helt kender mht. til færdiggørelse.


"MINI NOVELLERNE, de små underfundige"
 
ligger på linket:

http://www.saxo.com/item/17766002 

De indeholder følgende titler:

PARADOKSALT NOK
EN HULLET SOK
MALERIET
JEG ER SGU MIN EGEN
MORBRORENS HUS
HVAD ER DET MAN FLYTTER FRA, NÅR MAN FLYTTER?
DEN LILLE HAVFRUE

Forlagets beskrivelse:
De syv mini novellerne er små anderledes værker, der skildre personerne og hverdagens realiteter med lune og i et poetisk og billedrigt sprog. Hver historie har en pointe. Prøv at læs følgende begyndelse på tre af historierne: 

EN HULLET SOK:
Dér går han. Hun skotter ud imellem gardinerne, der er trukket for. Morgendisen forstøver endnu udsynet lidt. Han kommer frem som et levende negativ i fremkaldervæske, der til sidst står skarpt. For tiden kommer han hver morgen forbi på denne tid. Hun ser den kendte holdning, hans gang og, når han kommer tættere på, hans smil og hun hører hans sang. Han synger smukt. Fortsætter .

JEG ER SGU MIN EGEN:
Regnbuen forsvandt med dagens sidste solstråle. Og nu er det blevet mørkt. I aften er det stjerneklart, og Simon går langs grøftekanten. Månen er i tiltagende. Universet spejler sig i søen længere henne og giver dobbelt rum af uendelighed. Han føler sig ydmyg under himlens storhed, og lille bitte som et mikroskopisk sandkorn blandt billarder af samme slags. Forsætter .

PARADOKSALT NOK:
Uret kender ingen nåde Hun ser på urets sekundviser, der utrolig langsomt viser: ryk - ryk - ryk - ryk - ryk. Gad vide, hvor meget man kan nå på et sekund, når man venter. Tres sekunder er et minut. Med den fart, sekundviseren har på lige nu, er et minut oceaner af tid. Gad vide, hvor hurtigt den viser har tænkt sig at gå, hvis man er beskæftiget. Hun snupper noget snor op fra lommen på sine cowboy bukser og kikker på uret samtidig med, at hun binder snoren fast til lillefingeren. Fortsætter .


"JÆGEREN"
Novellen kan du se på linket:
http://www.saxo.com/item/17863186   

  

Forlagets beskrivelse:
Novellen er spændende til bristepunktet og handler om en kvinde, der dropper et uholdbart forhold til en mand, hun har kendt i en måned.
Her er et udsnit af novellen:
"Han sætter sig ned i sit mørke hjørne med benene udstrakte for at tænke. Sekundviseren viser: Ryk - ryk - ryk - ryk - "Tik tak, tik tak, tik tak". Han drømmer, han sidder på gulvet i sit barndomshjem i stuen under bornholmeruret. Han vil gøre forbudte ting og føler oprør og lyst til at hævne, uden han helt selv kan forklare det. Trangen føler han altid, men han skal sikre sig, at ingen ser det. Lige nu holder han Samba, deres hund, i dens halsbånd og har planer. Hans far er på arbejde. Han selv er alene hjemme. Samba klynker og vrider sig. Den er bange for ham. Det pirre ham. Han vil høre den klynke og skrige. Han vil se dens øjne blive vanvittige af angst og smerte. Han vil have kontrol og magt. Midt i det hele brager døren til stuen op, og hans far kommer væltende ind. Faren burde ikke være hjemme endnu. Hvorfor er hans far hjemme? Per vil flygte, for hans far tæver ham sønder og sammen, uanset hvad han har gjort eller ikke gjort, for han spørger ikke først. Han kan ikke komme væk fra faren og må slippe Samba. "Jeg gør det ikke mere," jamre han imod sin vilje, for han har ikke gjort noget - endnu. Efter kløene, hvor faren bliver ved med at slå til han er udmattet, ved Per, at faren går ud og laver mad, som om intet er hændt. Det hele er overstået indtil næste gang. De spiser middag i ro og fordragelighed som altid, ham og hans far. De er jo de eneste familie sammen med hunden, og så må man holde sammen." Fortsætter...


"Digte"
ligger på linket:
http://www.saxo.com/item/17779680 
   
De står med flere her på siden under 'digte'.          


Fortællingen"Nisse og Kogle" blev udgivet i Helsingør Dagblad 23. december 2002. Den blev oplæst et par år i træk i de mindste skoleklasser op til jul. Du kan se historien på:
http://www.saxo.com/item/17765199

Forlagets beskrivelse:
Dette spændende juleeventyr om Nisse og Kogle, der går på opdagelse lillejuleaften, er underholdning for hele familien. Hør bare: 

Det er lillejuleaftens dag, og Erika og Sebastian kan ikke få ventetiden til at gå til det bliver juleaften.
"Jeg gider altså ikke hedde Sebastian, når det er jul", siger Sebastian, "jeg vil hedde Nisse."
"Ok", siger Erika, "så vil jeg hedde Kogle; jeg tror også lidt, jeg ligner en grankogle."
De går og kikker sig omkring, sparker til nogle ting hist og her, og pludselig opdager Nisse et hul i muren.
"Se her, "råber han.
"Jamen", siger Kogle, "det er jo en lille bitte tunnel."
"Ov ja", siger Nisse, "den fører helt over på den anden side af bjergkammen, hvor ingen nogen sinde har været før."
"Det er altså vores skæbne", siger Kogle, "vi skal være opdagelsesrejsende og bagefter fortælle om alt det, ingen ved noget om endnu."
"Hvor er det spændende", siger Nisse.
Det begynder at sne, og tunnelen bliver tildækket. Børnene begynder at fjerne sneen fra tunnelen. De stikker hovederne sammen og kikker ind. De ser et lille bitte trin ned og et spindelvæv, som skjuler det, der er bagved.
"Hva´ ska´ vi?" siger Nisse, "tror du der er noget farligt inde bagved?"
"Det ved jeg jo ikke", siger Kogle, "måske fører tunnelen helt ned i jorden og slet ikke over på den anden side af bjergkammen."
"Ja, men vi kan vel komme tilbage igen," siger Nisse.
"Hvis vi bare tager spindelvævet forsigtigt væk først for at se, hvor trappen fører hen, kan der vel ikke ske noget", siger Kogle.
Men da Nisse vil tage spindelvævet væk, sker der noget underligt. Begge børn forvandler sig og bliver så små så små, og pludselig står de med begge ben på det første trin inde i tunnelen. Spindelvævet spreder sig til begge sider og rundt om børnene, så de står i en slags puppe.
"Hjælp", råber Kogle, "nu bliver vi fanget af en edderkop, bliver spist og kommer aldrig til at opleve juleaften."
Så begynder et spændende eventyr..

Det er nummer to bog om Nisse og Kogle. De to bøger kan læses helt uafhængige af hinanden.


 

ERIKA OG HENDES LEGEKAMMERAT SEBASTIAN
Kan du se på linket
http://www.saxo.com/item/18190756


Forlagets beskrivelse 

Erika og hendes legekammerat Sebastian er oplevelser fra forfatterens barndom ved Greve Strand syd for København dengang i halvtredserne. Bogen egner sig til højtlæsning. Den henvender sig især til de ca. fire- til niårige. Erika og Sebastian tilbringer dagene sammen i leg og oplever en masse spændende. Bl. a. fanger Sebastian en hval og Erika når helt til Canada sammen med en grizzly bjørn.

Det er den første bog om Erika og Sebastians oplevelser. Den næste er: "Nisse og Kogle. Et eventyr for store og små om Nisse og Kogle, der gik på opdagelse lillejuleaften."

Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden."Pinden, sneglen og bladet"
er en historie for de to - treårige og opefter. Den har mange illustrationer i akvareltegninger tegnet af forfatteren.  Historien handler om, at pinden, sneglen og bladet, der mødes og oplever en hel masse, imens de leger.
Du kan se bogen på linket:
http://www.saxo.com/item/17925705

Den ligger også her på hjemmesiden i sin fulde udstrækning.


Den stjålne frihed

www.saxo.com/item/18255684


Forlagets beskrivelse:
Novellen "Den stjålne frihed" handler om en dansk mand og en 20 år yngre kvinde med anden etnisk baggrund end dansk, der har fundet sammen. Den handler også om det at berøve et andet menneske dets værdigheden og selvstændigheden med vold og manipulation. "Ofrets" reaktion giver historien en uventet drejning.

Et udsnit af historien lyder sådan:
"Der er nogen, der er ved at tømre noget træ sammen; de bliver ved med at banke. Sigurd ved, han skal derhen og hjælpe. Det er ham, der er sjakbajs. De andre er afhængige af ham. Han opdager, at der er en bred å, han skal over, før han kan nå derhen. Nogen siger, der skulle ligge en båd. Der er ingen båd. Han begynder at gå ud i vandet og råber af sine lungers fulde kraft: "Jeg er på vej, kommer nu", men ordene vil ikke komme ud. Det er svært at gå i vandet. Det bliver ved med at gøre modstand. Det vil tage lang tid for ham at komme over på den anden side. Bankene kommer nærmere og nærmere. Det går op for ham, at det må være hans hoveddør, det banker på, og at han har sovet. Han rejser sig op og går ud i entréen for at lukke hoveddøren op. Der er ingen. De må være blevet trætte af at banke. Han går ind og lægger sig igen. Men nu fortsætter bankene højere og tydeligere. Der er et eller andet galt. Hvorfor bliver nogen, der ikke er der, ved med at banke på hans dør?" Fortsætter...


FANGELEG
Krimi novelle
www.saxo.com/item/18527208

Forlagets beskrivelse:

En spændende, anderledes og original krimi med en overraskende slutning, der til fulde indfrier læserens forventning.

Et udsnit af novellen er:

AFHØRING PÅ POLITISTATIONEN 18. APRIL 2012, KL. 9.05

"Hvad bilder du dig ind med at insinuere, at der ikke var noget på trappen?"
Jeg prøvede at få hold på stemmen, for den begyndte at dirre faretruende.

Kriminalassistent Jørgensens blik undveg mit. Han var tydeligvis ligesom jeg beklemt ved situationen.

"Du tager helt fejl. Var det Markus Nielsen, du hed? Jeg kan jo ikke udtale mig personligt om, hvorvidt du har set forkert. Men den vagthavende betjent, der modtog anmeldelsen fra din telefon, sagde, at der ingenting var på den nævnte trappe. Han tog med det samme bilen og var der 5 minutter efter, du havde ringet."

"Du mener altså, at både min hund og jeg har taget fejl? Jeg var der selv og så den afskårne arm. Det var frygteligt. Den lignede en kvindes arm. Jeg havde ikke mobilen med, så jeg skyndte mig hjem for at ringe."

"Det vil sige", sagde betjenten, "at nogen skulle have fjernet en afskåret arm i tidsrummet mellem, Oscar havde fundet den og indtil den vagthavende nåede frem. Det kan i princippet lade sig gøre.
Vi kikker på sagen ved lejlighed."

Jeg gik frustreret og vred ud ad døren.

                                                     Fortsætter...
https://publish.saxo.com/publications/pbook/20576/7

https://publish.saxo.com/publications/pbook/15699/7